keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Väsymystä ja juhlajärjestelyjä

En kannata väkivaltaa, mutta kesäajan keksijää voisi joku huitaista pataan. Franklinin Pena on tosin kuopattu jo aikaa sitten. Lueskelin tuossa hieman, että miksi kesäaikaan ylipäänsä siirrytään. Siitä kuulemma syntyy säästöä, kun valoisa aika sopii paremmin koulujen ja työpaikkojen aukioloihin. Näin esimerkiksi valaistuksessa voidaan säästää, mistä valtioiden päättäjät tykkää. Säästö on ilmeisesti kuitenkin jotain prosentin luokkaa.

Kesäaikaan siirtyminen on ihan oikeasti keksitty kiusaamaan meitä ihmisiä. Näin saadaan kaksi kertaa vuodessa ihmisten biologiset kellot sekaisin ja erityisesti lapsiperheiden aikataulut pieneen kaaokseen. Meillä näet parin viikon takainen sairastelu johti poitsun yöunien sekoamiseen. Illalla ei olla suostuttu nukkumaan ja yölläkin on heräilty sen miljoona kertaa. Sitten tuli kesäaika ja humps. Herra päättikin nukahtaa vasta kahden jäljestä. Ja herätä silti sen miljoona kertaa yössä.

Äiti ja erityisesti isä painaa tällä hetkellä synkeiden silmäpussien kera. Operaatio nukkumaanmenoajan hivutus alkoi uudelleen maanantai-illasta ja sieltä yö kahdesta. Tarkoituksena on siis tulla 15-20 minuuttia taaksepäin joka ilta. Iloksemme yöheräily on mennyt parempaan suuntaan. E laittoi minulle linkkiä tassutteluun, jota olin jo itsekin aikaisemmin katsellut, mutta eipä kumpikaan ollut kokeillut aikaisemmin. Ma-ti yönä palosireenin pärähtäessä hoipertelin sänkyn laidalle ja läimäisin käteni pojan selän päälle. Ei auttanut, joten siirryin tassuttelun kakkosvaiheeseen. Pieni hieronta pitkin selkää ja niskaa. Poitsu nukahti n. 10 sekunnissa. Tässä kohtaa en taas tiennyt, että pitäisikö itkeä vai nauraa. Olisipa pitänyt koittaa tätäkin touhua aikaisemmin.

Unikouluttelun ohella tässä on aloitettu myös operaatio synttärivalmistelut. Ensi lauantaina pitäisi juhlistaa miekkosen 1v juhlia. Tarjoilua on jo jonkin verran mietitty ja siivouskin pitäisi viimeistään tänään aloittaa, jotta anopin suunnalta ei tulisi syyllistäviä katseita meistä kummallekaan. Ei muuta kuin hommiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti